Zie jij hooggevoeligheid als een kracht?

“Anders zijn”

Als jong meisje wist ik al dat ik anders was!
Maar anders zijn had nog geen naam. Ik voelde en ervaarde veel, maar wist niet waar dit vandaan kwam. Tien jaar geleden kwam ik erachter dat ik hooggevoelig was en toen vielen er veel puzzelstukjes op zijn plek. Ik begreep waar mijn gevoelens, gedachten en gedrag vandaan kwamen.

Opgelucht was ik toen in 2017 wetenschappelijk werd bewezen dat HSP daadwerkelijk bestaat. Inmiddels ben ik blij met deze mooie karaktereigenschap en zie het als een gave.
Zie je gevoeligheid als een kracht!
Helaas zit er nog vaak schaamte om aan te geven dat je hooggevoeligheid bent. Veel cliënten willen niet dat anderen in hun omgeving te weten komen dat ze hooggevoelig zijn. Hooggevoeligheid wordt nog te vaak gezien als een zwakte, mensen waar je voorzichtig moet zijn want ze zijn zo kwetsbaar.
Dit is mijns inziens echt een verkeerd uitgangspunt. Hooggevoeligheid is een van de vele karkatereigenschappen die je kan hebben. Het vormt je persoonlijkheid. Afhankelijk van je andere eigenschappen en je draagkracht wordt er bepaald hoe je met deze mooie eigenschap omgaat.
Wat kan je het beste doen?

  • Stop met je te verantwoorden naar anderen mensen
  • Ga geen strijd met jezelf aan, maar probeer te accepteren dat het vele voelen bij je hoort
  • Zorg dat je kennis opdoet over HSP
  • Ontdek en zoek uit wat bij je past
  • Bespreek het alleen met mensen die je vertrouwt en niet over je oordelen
  • Blijf jezelf en geloof in jezelf
  • Maak van deze mooie eigenschap je gave
  • Groei, bloeit en geniet van je rijke gevoelswereld


Wil je meer leren over Hooggevoeligheid neem eens een kijkje op de website.
Ik bied twee trajecten aan:

  1. Basis traject: Leer te schitteren met je hooggevoeligheid. Meer info en aanmelden.
  2. VIP-traject: In 4 maanden grip op je hooggevoeligheid. Meer info en aanmelden.

 

Terug naar Blog