Van Hooggevoelig naar Hoog gelukkig!

Je alleen of anders voelen door HSP?

Alleen en anders voelen is een veel gehoord thema in mijn praktijk. Anders voelen is een kracht die je niet makkelijk kan uitleggen aan anderen.

Het is een zuiver weten en voelen met een intense innerlijke beleving. Voor ons is voelen weten!
Een van de belangrijkste kenmerken van een HSP’er is dat je altijd op zoek bent naar verbinding op dieper niveau. Verbinding zorgt voor diepgang en verrijking in je relaties. Als je geen verbinding voelt kan je je in vriendschappen en gezelschappen eenzaam voelen.

De basis ben jezelf!?

Het allerbelangrijkste wat ik je hierin kan meegeven, is eerst de verbinding aan te gaan met jezelf. Waar sta jij voor, wat vind je belangrijk en waar word je gelukkig van? Als je de verbinding met jezelf mist is vaak je zelfvertrouwen laag, ontwikkel je een leeg gevoel en ben je afhankelijk van anderen om gelukkig te zijn. Werk je niet aan dit gevoel dan word je soms ziek en verhard je aan de buitenkant. Buig dit dus om en start bij de basis: jezelf!

Hoe zorg ik voor verbinding met mezelf?

Ik geef je alvast enkele waardevolle tips:

  • Stop met zoeken en keer naar binnen, daar ligt de oplossing
  • Luister naar je innerlijke stem
  • Stel jezelf eens de vraag: wat denk ik, wat voel ik en wat wil ik?
  • Zeg eens ‘nee’ tegen de ander
  • Luister naar je lichaam, die is soms slimmer dan je geest

Heb je hulp nodig?

Dit is een van de meest uitdagende onderwerpen van hooggevoeligheid.

Wellicht heb je hier meer ondersteuning bij nodig en dat is volkomen begrijpelijk. In mijn praktijk live of online kan ik je helpen met dit interessant onderwerp.

Weet dat als je de weg naar jezelf hebt gevonden, de wereld makkelijker wordt en je deze bijzondere mooie gave ook gaat zien. Je zelfvertrouwen wordt groter en je gaat eindelijk de vele voordelen zien van je hooggevoelige kant.

Voor vragen bel of mail me en ik sta je graag te woord.
Samen gaat het ons lukken je hooggevoeligheid te omarmen.

 

Terug naar Blog