De beste oefening om je af te schermen en beter te aarden!


Ken je dat lege en vermoeide gevoel?
Je gaat met veel energie naar je vrienden en komt uitgeput thuis. Een avondje naar een feest en je bent uitgeblust of na een lange werkdag ben je zo vermoeid dat je niet meer toe komt aan je sociale contacten in de avond.

Grote kans dat je niet voldoende geaard bent en je energie gewoon wegloopt uit je lijf. Ik noem dat een energielek. Als je niet voldoende geaard bent, dan ben je halverwege de dag vaak al erg vermoeid. Maar dat hoeft niet zo te blijven!

Wat doet de oefening met mij?
Deze oefening zorgt ervoor dat je je afschermt voor energie van anderen, maar ook dat je eigen energie blij je blijft. Elke morgen voor ik mijn schoenen aan doe, ga ik rustig op de bank zitten met blote voeten goed op de grond en start de dag met deze aardeoefening. Na enkele dagen oefenen zul je merken dat je energielevel beter wordt en je niet meer zo overvallen wordt door vermoeidheid.

Hoe werkt de afschermoefening?
Ga rustig zitten op een stoel met beide benen op de grond. Sluit je ogen.
Breng je ademhaling naar je buik. Maak denkbeeldige poortjes aan je voeten en zet ze open. Stuur alle gedachten, gevoelens en gedrag naar de aarde. Herhaal dit enkele keren.

Zeg dan: IK transformeer NU alle gedachten, gevoelens en gedrag tot positieve kracht en energie. Herhaal dit enkele keren.

Zet boven je hoofd een mooie zon en zet jezelf in wit stralend licht. Van je hoofd tot je tenen laat je als het ware een rolluikje naar beneden gaan van mooi wit licht.

Zeg dan: IK ben beschermd, IK ben oké. (met uitgestrekte armen)
Herhaal dit elke ochtend voor je de deur uit gaat!

Benieuwd naar je ervaring?
Laat eens weten hoe deze oefening voor je voelt?

Terug naar Blog