Hooggevoeligheid en energie overdracht

Alles is energie!

We wisselen continue energie uit met de mensen en de omgeving. We geven en nemen. Geef je aandacht aan iemand, dan is dit energie. Geeft iemand je steun, dan ontvang je energie.

Ben je attent, dan geef je. Ben je veeleisend, dan claim je. Sommige mensen zijn meesters in het nemen van je energie en zuigen je voor je gevoel leeg en zijn dan ook vaak vermoeiend om mee om te gaan. Maar er zijn ook mensen die alleen maar geven en weinig durven te ontvangen. In mijn beleving doe je jezelf dan tekort.

Energie zal altijd blijven stromen, ook als je niet in de buurt bent van elkaar. Je gedachten zijn ook energie en kunnen je vullen met vreugde of verdriet.

Je eigen energie cirkel.

Iedereen heeft een eigen energiecirkel, die zorgt ervoor dat je van jezelf houdt en goed voor jezelf zorgt. Ben je onzeker en heb je weinig zelfvertrouwen? Dan is je energiecirkel zwak en ben je snel door je reserve-energie heen. Ben je zeker van jezelf? Dan is je energiecirkel sterker en ben je minder kwetsbaar voor invloeden van buitenaf.

Negatieve gedachten of een stresssituatie kunnen ervoor zorgen dat je energie afneemt. Je bent dus sneller vermoeid en ervaart eerder mentale en fysieke klachten. Positieve gedachten voeden je energiecirkel en zorgen voor meer weerbaarheid en een gezonder zelfvertrouwen.

Energie overdracht

Veel hooggevoelige mensen staan te open voor energie voor anderen mensen. Zo kan het voorkomen dat je negatieve energie en klachten van de mensen in je omgeving overneemt. Je wordt bijvoorbeeld duizelig, krijgt hoofdpijn of voelt je mentaal slechter. Dit kan te maken hebben met energie-overdracht. Het is heel belangrijk dat je leert om je af te schermen voor energieoverdracht.

De eerste stap is bewustwording en voelen wat energie met je doet.

In de mijn podcasts Op Vleugels met Hooggevoeligheid leg ik je graag uit hoe je kan starten met een eenvoudige afschermoefening. Je kan deze podcasts beluisteren op ITunes, Spotify en nog enkele anderen kanalen.

Veel luisterplezier.

 

Terug naar Blog