Hooggevoeligheid en de feestdagen

Hoe overleef ik de feestdagen?

Voor veel hooggevoelige mensen zijn de feestdagen een ware uitdaging. Het zijn dagen waarin er in je gezin en om je heen veel gebeurt. Cadeautjes kopen, de kerstboom opzetten, koken en bezoek ontvangen of naar familie toe gaan. Veel prikkels en wellicht heb je het gevoel ook nog alles perfect te moeten doen.

Je wil vooral de lat hoog leggen en niemand teleurstellen. Om de dagen wat meer rust en balans te geven heb ik diverse tips samengesteld.

6 fijne tips om met meer Balans de feestdagen te vieren!

1. Plan momenten in van rust en ontspanning

Zorg dat je de dagen van tevoren een beetje indeelt, zodat je balans creëert tussen bezoek en rust. Het is belangrijk om de dagen goed te verdelen qua energie en voldoende tijd te nemen om even tot jezelf te komen.

2. Wees creatief

Kijk naar de mogelijkheden en wensen van jezelf en het gezin. Wees creatief, zo voorkom je overprikkeling.

3. Maak keuzes

Natuurlijk wil je het liefste iedereen tevreden houden en vooral niemand teleurstellen. Je legt jezelf hoge verwachtingen op, maar dit verhoogt ook de stress. Maak keuzes in overleg met je partner en draag dit liefdevol uit naar je omgeving.

4. Voorbereiding is het halve werk

Bereid de dagen goed voor. Zorg dat je weet wat je in huis wit halen en doe ruim van tevoren op je gemak de boodschappen of laat ze voor deze gelegenheid bezorgen. Een goede planning scheelt veel in stress.

5. Geef je grenzen aan

Zorg dat je goed aangeeft waar je grenzen liggen. Zeker bij vele sociale verplichtingen is het raadzaam dicht bij jezelf te blijven.

6. Blijf in je eigen energie

Zorg ervoor dat je de afschermoefeningen goed doet. Zo blijf je goed in je eigen energie en is energie overdracht niet mogelijk.


Ik hoop dat je met deze tips vol vertrouwen en met veel plezier de feestdagen tegemoet gaat.

Maak er een warm en liefdevol feest van en geniet!

 

Terug naar Blog