Bouwen aan je zelfvertrouwen.

Het mooiste cadeau wat ik je als therapeut kan geven, is een gezonde groei van je zelfvertrouwen.

Inmiddels ben ik ruim 30 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Wat het meeste opvalt is dat zeker 80% van de cliënten weinig of geen zelfvertrouwen hebben.

Dat is zeker een groot percentage, maar eigenlijk ook verdrietig. Het maakt niet uit wat je bent, wat je doet of waar je vandaan komt, maar je verleden bepaalt wel voor een groot gedeelte of je zelfvertrouwen goed is ontwikkeld of niet.
Als therapeut staat de groei van een gezond niveau van zelfvertrouwen bovenaan mijn lijstje om mee te starten. Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer stabiliteit, veerkracht, flexibiliteit, draagkracht en groei je aankan.

Heb het lef om los te laten!

Zelfvertrouwen kan je opbouwen door los te laten. Het loslaten van oud zeer werkt zeer bevrijdend en helend. Het is geen gemakkelijk proces, maar zorgt er wel voor dat je rust en ruimte krijgt om te groeien en je verder te ontwikkelen.

Natuurlijk kan ik je in dit blog niet persoonlijk begeleiden, maar ik kan je wel enkele vragen voorleggen, waarmee je kan starten.
Neem pen en papier en geef antwoord de volgende vragen:

  1. Noteer vijf kwaliteiten die je karkater omschrijven.
  2. Beschrijf een situatie waar je trots op bent.
  3. Wat is de meest positieve boodschap die je hebt meegekregen?

Bedenk dat alle antwoorden goed zijn, door bewust te kijken naar jezelf kom je mogelijk tot inzichten. Laat het denken soms eens even los en voel wat het met je doet als je een complimentje krijgt. Kan je dit ontvangen of wuif je dit steeds weg. Laat een mooi complimentje binnenkomen, dan groeit je zelfvertrouwen.

Wees ervan overtuigd dat je een waardevol mens bent!

Meer informatie traject zelfvertrouwen.

Terug naar Blog