Nieuwsbrief januari boekbespreking

Voor mij als boeken- en leesfanaat bespreek ik deze nieuwsbrief enkele favorieten boeken die volgens mij niet mogen ontbreken in je boekenkast. Wie weet doe je nieuwe kennis op, kom je tot mooie inzichten en ervaar je rust als je heerlijk kan wegduiken in deze boeken.

Geluk is een keuze: Verlicht je leven door loslaten.

Dit is toch wel een van mijn favoriete boeken geschreven door Mariska van der Werf. Het boek is bestemd voor mensen die de regie over hun leven in eigen hand willen nemen. Geluk is een keuze voor iedereen die zich van zichzelf bewust is. Bewust van zijn zelfhelend vermogen, eigen blokkades en van het feit dat je gedachten, gevoelens en gedag kan veranderen. Dit boek kan je helpen om onverwerkte pijn achter te laten en daardoor je kijk op je leven te veranderen. Daarnaast geeft het je adviezen om meer te genieten, je energieniveau te verhogen, maar ook om je hartenwensen te creëren. Een aanrader dus!

Leven met hooggevoeligheid: Van opgave naar gave.

Dit boek is geschreven door Susan Marletta- Hart.

Ongeveer 20% van de mensen is hoogsensitief. Hsp’ers vinden het moeilijk om de grote hoeveelheid prikkels die op je af komen te verwerken. In dit boek wordt omgeschreven at je geen slachtoffer van deze bijzondere gevoeligheid hoeft te zijn, maar je deze eigenschap kan ontwikkelen tot je eigen kracht. Er komen veel ervaringsdeskundigen aan het woord en er wordt op een prettige manier uitgelegd hoe je met deze gave kunt omgaan op je werk en in relaties.

Zelfvertrouwen: Handboek voor een zelfverzekerd leven.

Dit boek is geschreven door Matthew Mckay en Patrick Fanning.

Een iets pittiger boek om te lezen, lijkt een beetje op een studieboek maar ook een van mijn favorieten uit mijn uitgebreide boekenkast.

Een gezonde dosis zelfvertrouwen is onontbeerlijk voor een gelukkig leven. OM te bereiken wat je wilt, om p te komen voor jezelf, maar ook om je fouten en zwakheden te accepteren en om te leren gaan met kritiek, is een gevoel van eigenwaarde onmisbaar. In dit boek word je stapsgewijs uitgelegd hoe je een gezond niveau van zelfvertrouwen kan opbouwen en behouden. Aan de hand van veel voorbeelden en oefeningen vertellen de auteurs hoe je j e angsten en negatieve gedachten die je over jezelf in kaart kunt brengen en hoe je deze kan ombuigen naar positieve gevoelens en gedachten.