Thema nieuwsbrief maart 2019: Angstklachten


Angst en paniekklachten hebben een enorme impact op je leven en de gevolgen zijn groot. Bij alles wat je doet moet je nadenken of je het wel durft. De emotionele lading wordt steeds groter.
Bij deze klachten kan je bijvoorbeeld denken aan: moeite met in een lift plaats nemen, ontwijken van drukke menigte, niet durven winkelen of moeite met relaties onthouden door belemmerende gedachten.

Angst en paniek kunnen zo overheersend zijn dat je levensvreugde er door beïnvloed raakt. Zo kan je situaties gaan ontwijken, omdat het niet veilig voelt of omdat je bang bent dat je weer een paniekaanval krijgt. Zo kom je in een visuele cirkel terecht.

Het is van groot belang dat je in de coaching leert dat je gedachten alles bepalend zijn. Je zult de regie over je gedachten weer terug moeten krijgen zodat je beter je gevoel en kan sturen en je angsten verminderen. Bang zijn is niet erg, maar het moet niet je leven gaan beheersen.

In de therapie leer je dat jij de baas bent over je gedachten, wordt duidelijk wat de onderliggende zorgen zijn en leer je dat je ook voluit kan leven zonder angsten.

Wil je graag meer weten over angst en paniekklachten en hoe je deze kan aanpakken, neem dan gerust contact op met Coachpraktijk Balans.