Kerstnieuwsbrief

Wandelen in je hart.

Als je intens leeft als hooggevoelige valt het niet altijd mee om aan je naaste uit te leggen hoe je je voelt. In een mooi gesprek met een client vertaalde ik het als volgt.
Alles wat je als hoogevoelig persoon ervaart is intenser dan wanneer je niet hooggevoelig bent. Het voelen is vaak maal factor tien. Je bent tien keer meer verliefd, ervaart tien keer meer pijn en verdriet, piekert tien keer meer en bent ook tien keer meer blij dan de een niet hsp er.
Stel je eens voor dat je het hart binnen wandelt van een hsp er, je loopt er rond en denkt na een poosje bij de derde rotonde, dit is intens! Wat voel ik veel, wat gebeurt er veel en wat is het tevens erg mooi hier. Vaak wordt er geringschattend gedaan over het vele voelen, dat vind ik erg jammer.
Het is in 2017 wetenschappelijk bewezen dat Hsp ers een gevoeliger zenuwstelsel hebben en intenser leven, verwerken, plezier hebben ,maar soms ook anders omgaan met pijn, verdriet en rouw.
Graag kom ik op voor al deze lieve en bijzonder mensen die zo veel voelen. Die zo open staan om hun naaste te helpen, maar vaak zichzelf vergeten. Het zou zo mooi zijn als er meer ruimte en begrip kwam voor elk individu die anders is!
Anders zijn is oké!

Kerstwens.
Ik zou iedereen een doosje willen sturen.
Je zou het uitpakken met plezier en het liefdevol in je huis zetten.
Elke keer als je naar het doosje kijkt straalt er meer begrip en liefde naar een ander mens die het zo hard nodig heeft. Zo vullen we de wereld om ons heen met een beetje geluk.
In dit doosje zit een speciale zonnestraaltje voor alle hsp ers die altijd klaar staan om liefdevol te geven.

 

Coachpraktijk Balans wenst iedereen een liefdevolle en gezellige feestdagen toe.
Zorg goed voor jezelf en maak er een mooi en sprankelend 2019 van!