Nieuwsbrief december 2017

NIEUW bij Coachpraktijk Balans.

Cognitieve Gedragstraining bij Chronische Slaapstoornissen.

Slapeloosheid behoort tot een van de meest voorkomende gezondheidsklachten.
Bij langdurige slaapproblemen kan je veel klachten ontwikkelen, zoals minder presenteren, prikkelbaar, vermoeid, somberheid, lage concentratie, vergeetachtigheid en op den duur ook fysieke klachten.

Zes weken training.
Tijdens de trainingsduur van zes weken krijg je meer inzicht in je slaappatroon, in het verloop en de samenstelling van een normale slaap en de factoren die dit kunnen verstoren. Je leert alles over een gezonde slaap, wat zijn de oorzaken van mijn slaapprobleem, hoe zorg ik voor een goede balans tussen spanning en ontspanning en hoe beïnvloeden mijn gedachten mijn slaap.
In de training gaan we stapsgewijs aan de slag met je slaapgedrag, je gedachten over slaap en je gewoontes en wensen die passen bij je leefwijze.
De training vergt  motivatie en inzet om ook thuis actief aan de slag te gaan met je slaapproblemen.

 
Medicatie
De cursus is ook bedoeld voor cliënten die willen stoppen met slaapmedicatie of willen voorkomen dat ze met slaapmedicatie starten.
Er volgt altijd eerst een intake bij Coachpraktijk Balans om te kijken of de training aansluit bij u hulpvraag. Als je eigen huisarts toestemming geeft dan kan je veilig de training volgen. Er zijn namelijk een aantal contra indicaties die besproken dienen te worden. Het afbouwen van de slaapmedicatie gaat ook altijd in overleg met je eigen huisarts.