Wat zijn de voor - en nadelen van hooggevoeligheid?

Hooggevoeligheid leidt ertoe dat je veel dingen eerder opmerkt dan anderen. Dat heeft voordelen, je kunt bijvoorbeeld goed voor anderen zorgen, je merkt details en foutjes op die niemand anders heeft gezien. Je kunt intens genieten van kunst en muziek, je doorziet sociale processen, bijvoorbeeld op de werkvloer. Je bent sneller en maakt minder fouten dan een ander persoon.
De keerzijde kan zijn dat je na afloop van de taak meer overprikkeld bent en meer stressklachten ervaart. Je bent dus een zeer gemotiveerde werknemer, maar valt ook eerder uit als er spanningen of conflicten zijn op het werk.

Muziek daar kan je heerlijk intens van genieten, maar je wordt “gek” van een tetterende radio die voor anderen slechts achtergrond muziek is. Empathie is mooi, maar voortdurend meegesleept worden in de emoties van anderen is uitputtend. Als je niet leert goed om te gaan met je hooggevoeligheid kan je chronisch overprikkelt raken.


In mijn praktijk geef ik psycho- educatie over hooggevoeligheid en leer ik je door middel van oefeningen de energie bij je te houden en te genieten van je bijzonder gave.
Van opgave naar gave!

Voor vragen of informatie kan je mijn website raadplegen www.coachpraktijkbalans.nl of een mailtje sturen naar info@coachpraktijk.nl