Nieuwsbrief september 2017


De kwetsbaarheid van hooggevoeligheid!


Hoog Sensitief Personen (HSP) vinden het lastig om in hun eigen energie te blijven, voelen zich vaak moe en zijn gevoeliger voor zintuiglijke indrukken. Hooggevoeligheid vergroot je alertheid, daardoor werkt je zenuwstelsel harder en draait je verwerkingssysteem overuren.
Als je hooggevoelig bent, sta je onbewust extra open voor indrukken en prikkels in je omgeving. Als je niet weet hoe je met deze gave om moet gaan, kan dit je veel energie kosten en heb je vaak last van lichamelijk klachten.

Enkele kenmerken zijn:
•    Het gevoel anders te zijn dan andere mensen
•    Je bent gevoelig voor negatieve sfeer en stemmingen
•    Je trekt je graag terug in stille ruimtes
•    Je werkt vanuit je hart
•    Je energie niveau is aan het einde van de dag laag
•    Je hebt veel tijd nodig om je ziel te voeden
•    Je hebt veel tijd nodig om bij te komen van gebeurtenissen
•    In contact met anderen kan je compleet leeg lopen
•    Je ervaart vaak lichamelijke klachten en voelt dit ook intenser.

Dit zijn maar enkele van de 50 kenmerken die ik heb samengesteld.
Hooggevoeligheid hoeft je niet moe te maken, je kunt ook de kwaliteiten die erbij horen ontwikkelen en het productief inzetten.

Kinderen met hooggevoeligheid verdienen ook de aandacht bij Balans. Kinderen kunnen ook veel klachten ervaren en het vele voelen kan soms overweldigend zijn. Hun talent staat als het ware altijd “aan” of ze het nu willen of niet, het is een eigenschap die alles wat je in het dagelijks leven ervaart beïnvloedt.
Hoe ga je als kind of puber om met je gave en wat kan je doen om te zorgen dat je beter in balans komt met je gave.

Individueel aanbod cursus Hooggevoeligheid.
De cursus over hooggevoeligheid wordt vanaf september niet meer in groepsverband aangeboden, maar individueel. Het is gebleken dat het effectiever werkt als ik de cursus individueel aanbiedt. Zo is er geen ruis van andere lotgenoten in de cursus en kan er specifiek gewerkt worden aan je eigen kenmerken van je hooggevoeligheid, maar ook aan je talenten.Nadat je hebt ervaren dat je hooggevoelig bent gaan we samen uitzoeken waar je zorgen en klachten liggen en start ik met educatie en oefeningen. Deze oefeningen zijn van groot belang om je te leren dat je geen energie verliest, maar ook tegen negatieve energieën van anderen personen in je omgeving. Als je dit geleerd hebt, ervaar je een grote rust. Daarnaast vind ik het van groot belang om samen  te kijken naar je kwaliteiten en talenten  die bij je hooggevoeligheid horen.
Zo leer je dat je hooggevoeligheid een gave is die je met veel plezier dagelijks kan inzetten.
Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met Coachpraktijk Balans.