Uit de praktijk: Miranda ervaart veel stress door haar gepieker!

Als stresscounselor kom ik vrijwel dagelijks in contact met volwassenen die veel stress ervaren, piekeren en hierdoor zichzelf behoorlijk blokkeren.
Miranda is een jonge vrouw van 43 jaar, ze is getrouwd met Ad en ze hebben twee zonen van 12 en 14 jaar.
Tijdens de eerste kennismaking bespreken we de hulpvraag van de ouders.
Ad heeft erg veel moeite met het vele piekeren van zijn vrouw, ze is veelvuldig down en kan dan herhaaldelijk blijven praten over alles wat mis gaat in haar leven.
Ad weet niet meer hoe hij haar het beste kan helpen, niets lijkt een oplossing te zijn of het helpt even en dan begint het weer van voren af aan.
Miranda geeft aan zich ook veel zorgen te maken over haar puberende zonen en vindt in haar beleving geen luisterend oor bij haar man.

Beide ouders coach ik enkele keren alleen, zodat ze onbevangen hun ervaringen en gevoelens kunnen uiten zonder de ander hiermee te kwetsen.
Met Miranda werk ik aan haar piekergedachten met de opzet dat ze leert zich bewust te worden van haar negatieve gedachten en eerder dit om te buigen naar iets positiefs.
Ad ervaart veel steun in de coaching en leert hoe hij zijn vrouw kan ondersteunen.
Tevens kijk ik met beide ouders naar het gedrag van hun kinderen en begeleid ze naar een gezonde verhouding tussen opvoeden en langzaam loslaten van hun zonen.
Na acht sessies sluiten we de begeleiding met goede resultaten af.