Praktijkvoorbeeld


Marja is 34 jaar oud en werkt in de zorg. Ze geeft aan dat ze vast loopt in de vele emoties die ze ervaart op de werkvloer en last heeft van de energie├źn in de communicatie met anderen. Haar intensieve werk met verstandelijk gehandicapten en de werkdruk vanuit het team zijn groot. Door haar hooggevoeligheid merkte ze steeds vaker haar energie niveau laag is en de belasting er voor zorgt dat ze steeds minder kan hebben. Gevolg een neerwaartse spiraal van energie en slaapgebrek door het piekeren zorgen voor een dreigende burn out.
In de coaching gaan we eerst aan de slag met psycho educatie en geef ik uitleg wat je ervaart als je hooggevoelig bent. Herkennen van je klachten maakt dat je het beter kan accepteren en de volgende stap is dan ermee omgaan.
Marja staat voor veel prikkels open en geeft daardoor veel energie weg.
Door de focus te leggen op zichzelf en zich af te schermen voor anderen lukt het haar steeds beter om in haar eigen kracht te blijven staan.

Dmv diverse eenvoudige oefeningen, zoals aarden en je afschermen vindt er al snel een positieve verandering plaats en wordt het werken niet meer als een grote belasting ervaren.
Het belang van goed en voldoende water drinken om je lichaam te reinigen is ook zeker bij Marja een waardevolle tip.


Oefening Aarden: aarden kun je ervaren door flink met je voeten op de grond te stampen. Het is een kracht die je naar je lichaam brengt in het hier en nu.
Aarden wordt geassocieerd met rust, stabiliteit en vastigheid voelen.