Steeds meer vechtscheidingen!

Uit recente gegevens blijkt dat er steeds meer vechtscheidingen plaats vinden.
Per jaar zijn er ongeveer 70.000 kinderen betrokken bij een scheiding. Naar schatting zijn er ongeveer 15.000 kinderen daarvan slachtoffer van een vechtscheiding.
De machtsstrijd en ruzies kunnen dramatische gevolgen hebben voor de emotionele ontwikkeling van het kind.
Het is van groot belang dat er meer aandacht wordt gegeven aan het spreekrecht van het kind.

In mijn praktijk bereid ik regelmatig kinderen voor die gehoord worden door de kinderrechter of de curator. Een curator is een onafhankelijke persoon die door de rechter is benoemd en die het belang van het kind onderzoekt. De curator praat met het kind, ouders en omgeving om te kunnen bepalen wat het beste is voor het kind als het bijvoorbeeld gaat om een omgangsregeling, uithuisplaatsing of verhuizing.

Ik vind het van groot belang dat tijdens een scheiding aandacht is voor zowel de ouders als de kinderen. Als de kinderen zelf kunnen verwoorden wat ze willen, voelen en ervaren neem ik dit altijd mee in de gesprekken met de ouders.
Een vechtscheiding kan traumatiserend zijn voor de kinderen, het is dan ook van groot belang om de ouders zo snel mogelijk op een lijn te krijgen.
Als echtscheidingscoach maak ik me sterk voor het horen en gezien worden van onze kinderen. Elk kind verdiend een luisterend oor en heeft het recht om te vertellen wat hij voelt of denkt!