Boekpresentatie Inge Vleugels

Op 7 juni 2013 was het dan zover en vond er op een mooie locatie de boek- presentatie plaats van Inge Vleugels, een start van een nieuwe uitdaging als auteur. Onder het genot van een drankje en vergezeld van goed weer hebben we getoost op deze mijlpaal. We kijken terug op een mooie avond.
 
Hier vindt u informatie op welke verkooppunten u het boek: Hoe overwin ik een scheiding? kunt aanschaffen.

Vakantietijd en autisme

Voor ouders van kinderen met autisme is de vakantieperiode een zware tijd.
Regelmatig hoor ik ook dat ze vrije tijd ervaren als kliertijd. Dit komt, omdat de vaste structuur en de dagindeling van het hele gezin wegvalt op het moment dat de vakantietijd aanbreekt. Met vrije tijd wordt bedoeld de niet ingevulde tijd, dus de tijd waarbij ze niet weten wat er van hun verwacht wordt.
 
Routine en regelmaat, de dag voorspelbaar maken, zijn essentiële zaken voor kinderen met autisme, dit maakt de dag overzichtelijk. Valt dit weg door bijvoorbeeld een vakantie op de camping dan is het zaak om hier goed rekening mee te houden en de kinderen goed voor te bereiden op de afwijkende dagstructuur.
 
Hoe bied ik structuur in de vakantietijd?
 
1. Maak de dag voorspelbaar, vertel tijdens het ontbijt hoe de dag eruit gaat zien.
    Is dit nog moeilijk te voorspellen dan geef je aan wat er staat te gebeuren tot
    de lunch. Vanaf de lunch geef je dan aan wat er gebeurt tot het avondeten etc.
2. Geeft dit niet voldoende overzicht neem dan je picto’s mee voor visuele
    ondersteuning.
3. Als je kind mee mag kiezen, maak het dan eenvoudig door hem maar twee keuzes
    voor te leggen, dit is echt voldoende.
4. Geef korte informatie, herhaal zo nodig en vermijd discussies.
5. Probeer niet te veel te varen op je emoties dit kan erg verwarrend voor je
    kind zijn.
6. Geef je kind voldoende verwerkingstijd en help hem de dag aan elkaar te puzzelen.
 
Voor kinderen met autisme is de vakantietijd ook een spannende tijd. Door de rust te bewaren en enkele maatregelingen te nemen, zoals hierboven benoemd voorkom je veel stress bij je kind. Het is belangrijk om voor je vertrekt met je partner te bespreken hoe je de vakantie indeelt en wat de onderlinge afspraken en verdeling
van zorg is.
Maak ook voldoende ruimte voor de andere kinderen in het gezin en bouw af en toe tijd in voor jezelf. Door je als gezin goed voor te bereiden op de vakantie heb je kans dat er meer leuke en goed ingevulde vrije tijd is, zodat de vakantie voor iedereen een fijne periode wordt.

Zomerwens

Zomertijd, het doet ons denken aan ontspanning, zon, zee, rust en opladen van energie. Het loslaten van opgebouwde spanning is het belangrijkste van de vakantie. Zorg dragen voor je geestelijke gezondheid en proberen je lichaam weer uitgerust en fit te laten worden. De een doet dit door lekker thuis te blijven in zijn vertrouwde omgeving, de ander gaat graag naar de camping of vertrekt naar de zon. Alles is goed, doe wat past bij je gezin en denk ook eens aan jezelf. Maak van de zomer een ontspannen tijd en laat de stress los.   Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Geniet van elkaar, de rust en hopelijk de zon. We zien elkaar na de vakantie weer terug en gaan dan met nieuwe energie een mooi seizoen tegemoet.   Inge en Ali.

Vakantie

Coachpraktijk Balans is in de zomermaanden gesloten van 1 tot 21 juli 2013.