Uit de Praktijk

Uit de praktijk: Els heeft veel last van stress!

Els is 52 jaar, getrouwd en heeft een uitwonende zoon. Het afgelopen jaar heeft ze haar vader verloren en ze is nu mantelzorger voor haar moeder geworden. Naast haar eigen huishouden en baan is dit een druk leven en dit levert haar dus ook veel stress op.
De stress uit zich bij haar in hyperventilatie, onrust/paniek gevoelens en slecht slapen.
Als eerste is het van groot belang dat Els zich kan uiten over haar frustraties, stress en verdriet van het afgelopen jaar. Door het uiten van al deze gevoelens komt er lucht en ruimte voor verwerking en acceptatie.
Vaak zie je dat de balansmeter doorslaat naar de verkeerde kant en mensen door zorgen, angsten, boosheid en frustratie in een depressie raken.
Als stresscounselaar begeleid ik mensen naar via vertrouwen en acceptatie naar nieuwe kansen en geluk.
Afhankelijk van de gebeurtenissen en je evenwicht in belasting en belastbaarheid kan dit enige maanden duren.
Els geeft aan blij te zijn met de begeleiding en de rust die het haar geeft een vast persoon te hebben waar ze haar zorgen en verdriet kwijt kan. De hyperventilatieklachten hebben we snel onder controle, maar het zal wel nog enige tijd duren voor ze de balans heeft gevonden tussen enerzijds haar eigen verdriet verwerken, haar moeder steunen en het aangeven van haar eigen grenzen met betrekking tot alle zorgtaken.

Gepubliceerd op: 02 dec 2010

--------------------------------------------------------------------------------