Uit de Praktijk

Uit de praktijk: Dagmar wil een vechtscheiding voorkomen.

Dagmar is 36 jaar en getrouwd met Peter, ze hebben twee dochters van drie en vijf jaar. Dagmar heeft besloten om te gaan scheiden toen ze erachter kwam dat haar partner al een jaar vreemdging.
Ze vertelt haar moeizame proces van scheiden en het tegenwerken van Peter in alle opzichten. Peter is erg boos dat ze de stap genomen heeft te willen scheiden en gaat met geen enkel voorstel akkoord. Door de oplopende frustraties en heftige gevoelens worden de conflicten alsmaar groter en is het al diverse keren flink geëscaleerd.
Momenteel heeft Peter de autosleutels weggenomen en de rekening geblokkeerd met gevolg dat Dagmar niet voor het gezin boodschappen kan doen en de kinderen nergens meer heen kan brengen.
De dochters krijgen uiteraard veel mee van de ruzies tussen de ouders en vertonen zorgwekkend gedrag.

In de startende bemiddeling ga ik met de ouders om de tafel om orde op zaken te stellen.
Allereerst kunnen beiden hun hart luchten en hun boosheid verwoorden naar elkaar.
Om rust te krijgen in het geheel gaat vader al snel bij zijn vriendin wonen, zodat er bij moeder en de kinderen rust ontstaat.
Mijn grootste drijfveer in deze zaken is altijd het belang van de kinderen, wat hebben de kinderen nodig en welke voorwaarden moeten er gecreëerd worden voor een rustige en stabiele opvoeding na de scheiding.
Na enkele pittige sessies zijn de ouders zover dat ze hun eigen gevoelens kunnen parkeren en samen kunnen kijken naar de zorg voor hun kinderen.
In het na zorgtraject worden de ouders nog enkele maanden begeleid met pedagogische tips en adviezen betreft hun dochters.

Gepubliceerd op: 01 mei 2012

--------------------------------------------------------------------------------