Uit de Praktijk

Uit de praktijk: Bij Esther en Paul verloopt het co-ouderschap niet goed.

Esther en Paul zijn een jaar gescheiden en hebben twee kinderen van vier en zes jaar. Ze hebben gekozen voor co-ouderschap, maar dit verloopt niet goed.
Hun advocaat heeft ze doorgestuurd naar Coachpraktijk Balans om het gehele plan opnieuw te bespreken en te kijken waar de knelpunten liggen.
Als eerste bespreken we hun scheiding en evalueren we het afgelopen jaar.
Ook spreek ik de ouders eenmalig apart, zodat ze ongestoord kunnen ventileren.

Al snel heb ik duidelijk dat er nog veel wrok en verdriet zit bij vader en hij nog steeds niet kan geloven dat zijn vrouw hem heeft verlaten en nu met een andere man samen leeft. Het is duidelijk dat hij nog in de rouw is en erg boos.
We starten dus eerst met dit onverwerkt verdriet te uiten en alle vragen te stellen die hij nog heeft. Het zijn moeilijke gesprekken maar het werkt wel helend.

Daarnaast bekijken we hoe het met de kinderen gaat, welke wisselmomenten ze hebben, hoe ze overleggen en of er grote verschillen zijn in de opvoedingsregels. We maken nieuwe afspraken en besteden aandacht aan de wisselmomenten van de kinderen. Deze vonden plaats vlak voor het slapen gaan wat voor veel problemen zorgde.
Het wisselen voor het avondeten blijkt veel beter te lopen, de kinderen kunnen dan weer even wennen en op een rustigere manier gaan slapen.
Na een aantal maanden sluiten we de bemiddeling af, de ouders kunnen zelf verder met alle adviezen.

Gepubliceerd op: 01 okt 2012

--------------------------------------------------------------------------------