Nieuwsbrief mei 2020: Coachpraktijk Balans weer open

Coachpraktijk Balans weer open voor live consulten!

Op 4 mei 2020 gaat Balans weer open voor een op een live consulten. Alle cliënten krijgen voor aanvang het coronaprotocol van de praktijk toegestuurd.

Graag dit protocol zorgvuldig lezen en bij zorgen, twijfel, klachten eerst bellen om te overleggen of een live consult verantwoord is.

Beeldbellen is ook nog steeds mogelijk! Alles voor de gezondheid van iedereen!


Online Presentatie Puur Jezelf op 6 mei 2020.

Er zijn voor de online presentatie Puur jezelf nog plaatsen vrij om mee te luisteren. Lijkt het je interessant om meer te leren over HSP/HSS, acceptatie, omgaan met mensen waar je moe van wordt of energie overdracht, meld je dan via deze link .

Nieuwsbrief april 2020: Therapie en coaching via beeld bellen

Beste allemaal, Als directeur van Coachpraktijk Balans volg ik ook de richtlijnen van het RIVM en daardoor is de praktijk voor live consulten gesloten tot en met 28 april 2020.

Coachpraktijk Balans biedt gewoon therapie en coaching via beeld bellen! De praktijk is wel de hele week open en het is mogelijk om de therapie of nieuwe intakes gewoon te laten plaats vinden via telefoon / beeld bellen. Zo kan je vanuit je eigen veilige huis toch therapie ontvangen . Inmiddels heb ik diverse cliënten mogen begeleiden en doordat we elkaar kunnen zien wordt dit als erg positief ervaren. Dus heb je vragen of zorgen bel of mail gerust en dan neem ik contact met je op. We spreken dan een tijd af waarop we beiden rustig met klaar kunnen spreken.

Onzekerheid

Onzekerheid, ja ik voel dit ook! Onzekerheid en onrust ook ik voel dit goed. Ik ben directeur en therapeut, maar ook moeder en mantelzorger voor mijn ouders. Heb lieve vrienden en familie maar mis net als vele andere mensen sociale contacten. Mijn uitlaatklep edelsmeden en zingen is weggevallen en ik mis het echt. Dus ik begrijp goed hoe het voelt om als single nu in de ze corona tijd veel alleen te zijn. Wat ben ik daarom blij dat ik tevens merk dat er meer verbondenheid komt met mijn dierbaren. Er wordt meer contact gezocht en dat maakt mij erg dankbaar. Wat kan je het beste doen in deze onrustige tijd?
Ik heb voor jullie wat tips op een rijtje gezet.

 1. Zorg voor een vast dagritme, structuur is nu het sleutelwoord. Sta op tijd op, kleed je gewoon aan, ontbijt en start je dag.
 2. Ga op vaste tijden naar bed, zo zorg je voor voldoende slaap.
 3. Let goed op je voeding en eet gezond.
 4. Beperk je snoepgedrag.
 5. Bewegen is erg belangrijk, ga elke dag naar buiten, zorg wel voor voldoende afstand.
 6. Wissel af in activiteiten, variatie is goed.
 7. Ben je angstig dan mag je het best even toelaten. Ventileer bij je partner of vriendinnen en probeer dan weer de draad op te pakken.
 8. Start een media dieet. Kijk maximaal twee keer per dag naar het nieuws. Een overvloed aan negatieve verhalen maakt dat je meer mentale problemen krijgt.
 9. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond. Bij vragen, zorgen of behoefte aan coaching, voel je vrij om te bellen of te mailen.

  In de volgende nieuwsbrief wordt er meer verteld over de Online Presentatie Ik voel zoveel en Puur jezelf . Ik ben hard aan het werk om dit Online te gaan aanbieden.

  Wordt vervolgd dus!

 

Thema nieuwsbrief maart 2020: HSP

In mijn praktijk krijg ik veel vragen over welke kenmerken / eigenschappen passen bij een hooggevoelig persoon. Dit is natuurlijk nooit standaard, elke persoon is uniek in zijn of haar karakter. Wel valt mij op dat er veel overeenkomsten zijn bij HSP / HSS personen. Ik heb daarom een lijst ontwikkeld met ruim 50 kenmerken die passen bij HSP personen. Een handige lijst die veel cliënten duidelijkheid en inzicht geven als we een coachingstraject opstarten rondom zorgen en vragen bij HSP.

In deze nieuwsbrief zal ik drie belangrijke kenmerken bespreken.

 1. Je bent zeer goed in het zorgen voor anderen. Je bent behulpzaam en staat altijd klaar voor anderen. Dit is meteen je valkuil. Doordat je goed aanvoelt wat anderen personen nodig hebben en je een zorger en vaak ook een pleaser bent, ga je soms te ver in het zorgen voor je medemens. Anderen ervaren dit als prettig of je stoot er mensen er mee af. Belangrijker nog is dat HSP personen moeilijk grenzen stellen en je dus vaak te lang en te hard door gaat, waardoor je klachten ontwikkeld. Het is niet voor niks dat veel HSP personen werken in de zorg, hulpverlening of onderwijs en regelmatig kampen met een burn out.
 2. Overprikkeling is echt een veel gehoorde klacht van HSP personen. Je zintuigen staan de hele dag open en al je indrukken komen ongefilterd binnen. Het is niet voor niks dat je aan het einde van de dag oververmoeid bent. Belangrijk is het om elke dag je afschermoefeningen te doen, zodat je voorkomt dat je leeg loopt op andere mans emoties.
 3. Het oppakken van stemmingen van anderen kan heel vermoeiend zijn. Je voelt feilloos aan als er ergens spanning heerst of problemen zijn. Je weet ook vaak waar de spanning vandaag komt en wat de oplossing zou kunnen zijn. Oplossingsgericht en vooruitdenken zijn mooie eigenschappen van HSP personen. Als je leert hoe je om moet gaan met het filteren van stemmingen en zorgt dat ze niet in je eigen systeem terecht komen, kan je van deze opgave een gave maken.

Bij Coachpraktijk Balans ontdek je welke kenmerken en kwaliteiten bij je horen en hoe je deze in je leven kan inzetten. Je leert je bewust worden van je identiteit en het inzetten van je bijzondere gave.

 

Extra nieuwsbrief maart 2020 begeleiding via telefoon


Coachpraktijk Balans biedt ook begeleiding via telefoon.

Ivm de grote onrust rondom het corona virus biedt Coachpraktijk Balans aan om de therapie te volgen via whatsapp video bellen, face time, zoom meeting, skype of gewoon via de telefoon. Op deze manier kan de therapie toch door gaan en heeft u steun en begeleiding waar nodig.

We plannen een afspraak in en kiezen een tijd die ons beiden goed uitkomt. Je kan dan vanuit je eigen omgeving coaching ontvangen.

Foto telefoon.

De voordelen van telefooncoaching?

• Je bespaart reistijd, het is flexibel en kost relatief weinig tijd
• Contact vindt plaats op een voor jouw geschikt tijdstip
• Lage drempel, want je hoeft niet de deur uit naar een praktijk
• Je kunt overal bellen, dus goed in te plannen in een druk schema
• Geheel Nederland kan gebruik maken van de expertise van Balans
• In je eigen veilige omgeving kom je sneller bij je gevoel, dus sneller resultaat
• De coach luistert scherpt en is niet afgeleid , dus 100% focus op jouw hulpvraag

Voor vragen kunt u mij altijd mailen of bellen, ik ben gewoon bereikbaar!