Thema nieuwsbrief april 2019: Geluk!

Geluk is voor iedereen anders, voor de een is dit een gezond lichaam en voor de ander is dit het klaar staan als vrijwilliger. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar geluk, maar zoeken dit veel te ver weg.
Het meest ultieme geluk zit verstopt in jezelf en het is de kunst om dit te ontdekken en uit te pakken.

In de praktijk komen veel cliënten met stressgerelateerde klachten.
Gezonde stress en spanning maken dat je goed presteert en geniet van de dingen die je doet.
Bij te veel en langdurige stress kunnen er veel lichamelijk klachten ontstaan, je lichaam geeft dan zelf aan: stop even en neem rust.
Vaak hebben stressklachten te maken met de verwachtingen van je omgeving, je wilt hier graag aan voldoen maar loopt dan over je eigen grenzen heen.
Het resultaat is dan een opgebrand gevoel met een negatief zelfbeeld.
Het verbaasd mij regelmatig dat mensen blijven proberen anderen tevreden te houden en hierdoor zichzelf totaal voorbij lopen. Je doet het nooit goed genoeg voor iedereen en zult altijd commentaar ervaren van je omgeving.

Mijn credo is: regisseer je eigen leven!
Wees de baas over je eigen leven en laat de mensen om je heen niet bepalen wat goed voor je is of hoe waardevol je bent, zo vraag je erom om gekwetst te worden.
Zoek het geluk van je leven eens wat vaker in jezelf. Zorg dat je balans vindt in al je werkzaamheden, gezin en je eigen wensen en ontwikkelingen.
Vertrouw hierbij op je gevoel, geef je grenzen aan en communiceer met liefde.
Met een gezonde dosis zelfvertrouwen handel je dan uit liefde en zul je meer geluk ervaren in jezelf en je naasten!

Hulp nodig bij grenzen stellen, opkomen voor jezelf of bij het vinden van meer balans in je leven?
Ik help je graag verder, neem gerust contact op met Coachpraktijk Balans.

Nieuwsbrief april 2019: De kracht van een complimentje.

Een complimentje is een lief gebaar of opmerking naar jezelf of een ander toe.
Je kunt erdoor groeien en het geeft je een goed en trots gevoel.
Een ieder die complimentjes geeft en ontvangt voelt zich beter en is zich
bewust van de waarde van complimentjes.
Kinderen, jongeren en volwassenen; we groeien allemaal van een positieve opmerking.
Ik zou wensen dat we meer complimentjes uitdeelde aan onze naasten, ik weet zeker dat je omgeving kracht zou voelen bij meer positiviteit.

Met een compliment streel je iemands hart, het is eigenlijk een vorm van een knuffel geven, alleen dan een knuffel op de ziel.

Complimenten geven zorgt ervoor dat je:
- Een positiever zelfbeeld krijgt
- Er een fijnere sfeer ontstaat
- Je een beter gevoel over je gedrag ervaart
- Je vervult met trots
- Zorgt voor innerlijk groei

Veel mensen hebben moeite met het ontvangen van een complimentje.
Dit heeft vaak te maken met een laag zelfbeeld. Als je om welke reden dan ook niet gewend bent om complimentjes te krijgen, is het zeker vreemd in het begin.
Probeer te genieten van een complimentje en bedank de gever. Een compliment wordt gegeven als uiting van een positief gevoel over jou, ontvang het met plezier.
Je zult merken dat je met een beter gevoel naar jezelf kan kijken en het mooiste is dat je zelfvertrouwen gaat groeien.

 

Het mooiste wat je kan worden is jezelf!

Thema nieuwsbrief maart 2019: Angstklachten


Angst en paniekklachten hebben een enorme impact op je leven en de gevolgen zijn groot. Bij alles wat je doet moet je nadenken of je het wel durft. De emotionele lading wordt steeds groter.
Bij deze klachten kan je bijvoorbeeld denken aan: moeite met in een lift plaats nemen, ontwijken van drukke menigte, niet durven winkelen of moeite met relaties onthouden door belemmerende gedachten.

Angst en paniek kunnen zo overheersend zijn dat je levensvreugde er door beïnvloed raakt. Zo kan je situaties gaan ontwijken, omdat het niet veilig voelt of omdat je bang bent dat je weer een paniekaanval krijgt. Zo kom je in een visuele cirkel terecht.

Het is van groot belang dat je in de coaching leert dat je gedachten alles bepalend zijn. Je zult de regie over je gedachten weer terug moeten krijgen zodat je beter je gevoel en kan sturen en je angsten verminderen. Bang zijn is niet erg, maar het moet niet je leven gaan beheersen.

In de therapie leer je dat jij de baas bent over je gedachten, wordt duidelijk wat de onderliggende zorgen zijn en leer je dat je ook voluit kan leven zonder angsten.

Wil je graag meer weten over angst en paniekklachten en hoe je deze kan aanpakken, neem dan gerust contact op met Coachpraktijk Balans.

Thema nieuwsbrief maart 2019

Waar staat Coachpraktijk Balans voor en welke expertise wordt er aangeboden?

Coachpraktijk Balans bestaat dit jaar elf jaar en nog steeds begeleid ik vol passie cliënten naar meer balans, rust en geluk in hun leven. Ik werk vanuit mijn hart en mix mijn kennis met levenservaring .
De laatste twee jaar richt ik mij steeds meer op het begeleiden van Hoog sensitieve mensen. Het geeft mij als ervaringsdeskundige een goed gevoel om al mijn kennis over te dragen en anderen te leren dat hoog gevoeligheid een gave is.
In dit traject leer je eerst door middel van psycho educatie wat HSP inhoudt. Hoe beïnvloed het je leven, je werk, je relaties en vriendschappen. Het leren waarderen en omgaan met je hoog gevoeligheid en het inzetten als een kwaliteit is een groot onderdeel van de coaching.
Van op gave naar gave! Het mooiste wat je kan worden is jezelf!

 

Coachpraktijk Balans, Zuid-Limburg | Mail: info@coachpraktijkbalans.nl | GSM: 06-41072828