Nieuwsbrief augustus 2020: Begeleiding bij Hooggevoeligheid

Als je ontdekt dat je HSP hebt, ben je in eerste instantie blij dat er eindelijk een naam is gevonden voor je gevoelens van anders zijn. Je hebt altijd geweten dat je de wereld intenser, anders en gevoeliger waarnam, maar nooit begrepen dat dit betekenen dat je HSP hebt. Na deze erkenning ga je aan de slag met al deze mooie en soms moeilijke kenmerken. Veel hsp ers ervaren in eerste instantie dat hsp een opgave is en weten echt niet hoe ze hier mee moeten omgaan.

Begeleiding bij Hooggevoeligheid

De begeleiding die ik geef in mijn praktijk richt zich op de eerste plaats op het geven van herkenning, erkenning en psycho educatie. Inzicht in je eigen denken en functioneren, begrijpen waarom je heftiger reageert op bijvoorbeeld emoties of pijn kan een enorme opluchting zijn. Na deze fase volgt de acceptatie van je HSP. Dit is geen gemakkelijk proces. In eerste instantie ervaren de meeste hsp er het als een opgave om hsp te hebben. Naar mate ze er meer over weten en begrijpen en het kunnen gebruiken in hun dagelijks leven verandert de opgave naar een gave.

Hsp is een mooie gave als je goed weet hoe je hiermee moet omgaan. Naast de psyco educatie leer je in de praktijk oefeningen om met deze gave om te gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden neem dan een kijkje op de website. Op kort termijn volgt er mooi nieuws. Je kan dan namelijk trajecten volgen met specifieke onderwerpen in combinatie met hooggevoeligheid.

 

Nieuwsbrief-2 juli 2020: Geluk!

Geluk is voor iedereen anders, voor de een is dit een gezond lichaam en voor de ander is dit het klaar staan als vrijwilliger. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar geluk, maar zoeken dit veel te ver weg. Het meest ultieme geluk zit verstopt in jezelf en het is de kunst om dit te ontdekken en uit te pakken.

In de praktijk komen veel cliënten met stress gerelateerde klachten. Gezonde stress en spanning maken dat je goed presteert en geniet van de dingen die je doet. Bij te veel en langdurige stress kunnen er veel lichamelijk klachten ontstaan, je lichaam geeft dan zelf aan: stop even en neem rust. Vaak hebben stressklachten te maken met de verwachtingen van je omgeving, je wilt hier graag aan voldoen maar loopt dan over je eigen grenzen heen. Het resultaat is dan een opgebrand gevoel met een negatief zelfbeeld. Het verbaasd mij regelmatig dat mensen blijven proberen anderen tevreden te houden en hierdoor zichzelf totaal voorbij lopen. Je doet het nooit goed genoeg voor iedereen en zult altijd commentaar ervaren van je omgeving.

Mijn credo is: regisseer je eigen leven!

Wees de baas over je eigen leven en laat de mensen om je heen niet bepalen wat goed voor je is of hoe waardevol je bent, zo vraag je erom om gekwetst te worden. Zoek het geluk van je leven eens wat vaker in jezelf. Zorg dat je balans vindt in al je werkzaamheden, gezin en je eigen wensen en ontwikkelingen. Vertrouw hierbij op je gevoel, geef je grenzen aan en communiceer met liefde. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen handel je dan uit liefde en zul je meer geluk ervaren in jezelf en je naasten!

 

Zomerwens

Ik wens iedereen een warme en liefdevolle zomer toe. Maak mooie herinneringen, geniet van je gezin en maak af en toe ook tijd voor jezelf. Geniet van het leven en natuurlijk de zon!

 

Nieuwsbrief juli 2020: Wat doet stress met je?

Stress is een gevoel van spanning en onrust in het lichaam. Stress-wetenschappers noemen het ook wel een "vlucht-, vrees- of vechtreactie". Daarnaast is de spiegel van het stresshormoon, cortisol, in het bloed is verhoogd. Bij de stressreactie bestaat een gespannen gevoel zoals gespannen spieren, hartkloppingen, hoofdpijn, transpireren, benauwdheid, trillen, duizeligheid, misselijkheid, etc. Belangrijk is ook dat men veel denkt, piekert en dat men slecht slaapt. Dit is een normale reactie onder spanning maar moet niet te lang duren.

Er bestaat positieve en negatieve stress:
Positieve stress is het soort stress dat bij een inspanning of prestatie hoort. Dit kan lichamelijk of geestelijk zijn. Men staat voor een taak zoals een tentamen of een reis. Er volgt een ontlading.
Negatieve stress is frustrerend. Inspanningen worden belemmerd, het lukt niet meer. Er ontstaat ergernis, boosheid en men raakt gedemotiveerd.

Hoe kom je tot ontspanning?

Dit is voor iedereen anders, afhankelijk van je levensstijl, interesse, gezinsleven en tijd, neem je tijd om tot ontspanning te komen. Voor de een werkt af en toe een weekendje weg prima, de andere persoon heeft elke dag een uurtje ontspanning nodig. Mijn advies is; zoek iets wat bij je past, ga dansen, sporten, wandelen, maak muziek, lees een boek etc. Als je een activiteit zoekt waar je ontspannen van wordt heb je meer kans op succes. Door ontspanning kom je tot jezelf en neem je spanning af, je ziet de gebeurtenissen in beter perspectief en je reacties zijn reëler. Als je balans tussen spanning en ontspanning goed is zal je kunnen werken en genieten op een positief niveau. Ervaar je minder negatieve klachten, is je draagkracht groter en ben je dus echt in balans.

Weg met stress!

In een kort traject van vijf sessies leer ik je alles over stress, spanning, ontspanning, grenzen stellen, tijd voor jezelf nemen en beter in balans te komen met jezelf. Beheersing van stress brengt je veel goeds!

Bij interesse neem gerust contact met mij op voor een gratis gesprekje via Zoom of de telefoon.

 

 

Nieuwsbrief juni 2020: Puur jezelf! Spirituele ontwikkeling!

Op de website zie je in de menubalk een nieuwe pagina Puur jezelf!

Hierin leg ik alles uit over spirituele begeleiding en ontwikkeling.

Het belangrijkste wat ik je wil meegeven is de verbinding met jezelf vinden en voelen. De bewustwording van je vaste patronen en overtuigingen en je innerlijke blokkades maken vaak dat je vastloop. Door je inzichten te geven kan je eindelijk oud zeer gaan loslaten.

Het spirituele traject bied je: innerlijke rust, zelfliefde , zelfvertrouwen en meer innerlijke kracht. Als therapeut begeleid ik je zorgvuldig en met veel ervaring op deze mooie reis.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij Puur jezelf!

budha klein

Het mooiste wat je kunt vinden in je leven is zelfliefde!

 

Het begeleiden van echtscheidingen en Chronische slaapstoornissen stopt!.

Na ruim 12 jaar heb ik besloten om te stoppen met het begeleiden van echtscheidingen. Ik heb met veel voldoening veel echtparen mogen begeleiden tijdens en na hu scheiding. Mijn aandacht was altijd sterkt gericht op de ondersteuning van de kinderen. Het is voor mij nu tijd om dit boek te sluiten. Ik neem al mijn ervaringen mee als therapeut en ga verder met veel passie en enthousiasme.

Het mooiste wat ik kan doen als therapeut is al mijn kennis op verschillende manieren met jullie delen,zowel in de therapie sessies, lezingen en presentaties.

Coachpraktijk Balans staat voor: Kwaliteit, Rust , Aandacht en Groei!