Thema nieuwsbrief november 2019 Alles is energie!


Dagelijks werk ik met cliënten die moeite ervaren met hun hooggevoeligheid. Ik start het traject altijd met uitleg hoe ons brein werkt. De prikkels worden sterker ervaren en ons zenuwstelsel reageert hier actiever en intenser op. Mooi dat zeker, maar als je niet weet hoe je er mee moet omgaan kan het lastig zijn. Als therapeut tune ik altijd in op de energie van mijn cliënten, ik kan zo goed voelen waar het goed of fout gaat. Voor mij als therapeut is het ook belangrijk om goed te begrenzen en na elke sessie energetisch los te laten.

Als je je onbewust bent van je hooggevoeligheid kan dit tegen je werken. Hierdoor ervaar je in relaties en op je werk dat je sneller; overprikkeld raakt, leeg loopt op energie van anderen en meer beïnvloedbaar bent door negatieve energie.

Je ervaart als HSP er meer kracht en energie en dat heeft veel impact op je lichaam en leven. Intens leven is het goede woord voor ons als HSP er.
Het is belangrijk om de energie bij je te houden en te leren hoe je liefdevol kan begrenzen zonder dat je daar klachten door ervaart.

compas


Graag leer ik je beter varen op je kompas en je als HSP er beter af te stemmen en beschermen op je omgeving. Voor vragen neem gerust contact op met Coachpraktijk Balans.

Voor vragen of begeleiding kan je altijd contact opnemen met Coachpraktijk Balans.

 

Coachpraktijk Balans is aangesloten bij de beroepsvereniging het CAT en bij de Geschillencommissie het GAT.

 

cat logo GAT schild 2019

Nieuwsbrief november 2019 Vergoedingen via Zorgverzekeraars mogelijk

 

Coachpraktijk Balans heeft met diverse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dat betekent dat de therapie nu geheel of gedeeltelijke vergoed wordt. Afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten met je zorgverzekeraar krijg je per dag een bedrag terug. Voor vragen kan je altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar.
Op onze website www.coachpraktijkbalans.nl staat in het menu onder het kopje Vergoedingen alle informatie die je nodig hebt.

 

Introductie Beveiligd mailen via Zivver!

Coachpraktijk Balans werkt met beveiligd mailen via Zivver.
Als client krijg je bij Coachpraktijk Balans een persoonlijke code overhandigt. Met deze code kan je inloggen via Zivver en veilig je facturen of documenten openen.
Uiteraard wordt uitgelegd gegeven hoe Zivver werkt!

Nieuwsbrieven ontvangen of volg Coachpraktijk Balans op facebook.

Elke maand schrijf ik twee nieuwsbrieven over interessante thema’s of nieuwe ontwikkelingen van Coachpraktijk Balans. Wil je deze ook ontvangen meld je dan gratis aan via de website.Coachpraktijk Balans is ook te volgen via facebook. Hier wordt regelmatig informatie op gedeeld.

 

Coachpraktijk Balans is aangesloten bij de beroepsvereniging het CAT en bij de Geschillencommissie het GAT.

 

cat logo GAT schild 2019

Thema nieuwsbrief oktober 2019 Balanceren met spanning en ontspanning.

 

Balanceren met spanning en ontspanning.

In de aanloop naar de herfst en winter komen er in de praktijk meer cliënten naar me toe die kampen met depressieve klachten. Gevoelens van depressieve aard komen naar boven de bekende winterdepressie. Ook zie ik steeds meer mensen met een chronische overbelasting, overspannenheid of burn out. De eisen die tegenwoordig in de maatschappij aan je worden gesteld zijn steeds hoger en hier willen we allemaal graag aan voldoen. Op het moment dat je langdurig over je belastbaarheid heen gaat, word je draagkracht steeds minder en lever je energie in. Je emotionele accu raakt leeg met als gevolg veel lichamelijke en geestelijke klachten en zeer regelmatig ziekte verzuim.

Wat doet stress met je?
Stress is een gevoel van spanning en onrust in het lichaam. Stress-wetenschappers noemen het ook wel een "vlucht-, vrees- of vechtreactie". De spiegel van het stresshormoon, cortisol, in het bloed is verhoogd. Dit wordt wel gezien als een soort oer-reactie van de mens om te overleven in de wilde natuur. Dit soort reacties lijken in het heden ten overbodig. Bij de stressreactie bestaat een gespannen gevoel zoals gespannen spieren, hartkloppingen, hoofdpijn, transpireren, benauwdheid, trillen, duizeligheid, misselijkheid, etc. Belangrijk is ook dat men veel denkt, piekert en dat men slecht slaapt. Dit is een normale reactie onder spanning maar moet niet te lang duren.

Hoe kom je tot ontspanning?
Dit is voor iedereen anders, afhankelijk van je levensstijl, interesse, gezinsleven en tijd, neem je tijd om tot ontspanning te komen. Voor de een werkt af en toe een weekendje weg prima, de andere persoon heeft elke dag een uurtje ontspanning nodig.
Mijn advies is; zoek iets wat bij je past, ga dansen, sporten, wandelen, maak muziek, lees een boek etc. Als je een activiteit zoekt waar je ontspannen van wordt heb je meer kans op succes. Door ontspanning kom je tot jezelf en neem je spanning af, je ziet de gebeurtenissen in beter perspectief en je reacties zijn reëler.
Als je balans tussen spanning en ontspanning goed is zal je kunnen werken en genieten op een positief niveau.
Ervaar je minder negatieve klachten, is je draagkracht groter en ben je dus echt in balans.

Voor vragen of begeleiding kan je altijd contact opnemen met Coachpraktijk Balans.

 stress

 

 

 

 

Coachpraktijk Balans is aangesloten bij de beroepsvereniging het CAT en bij de Geschillencommissie het GAT.

 

cat logo GAT schild 2019

Nieuwsbrief oktober 2019 Luister naar je hart!

 

Luister naar je hart!

Er was eens een wijze vrouw die vroeg:
Luister je wel eens naar je hart?
Nee: zei de onzekere vrouw, lang niet gedaan.
De wijze vrouw zei: neem eens een kijkje in je hart en dwaal
er eens rond, je zult tot verrassende conclusies komen.

De onzekere vrouw ging het doolhof van haar hart binnen
en voelde hier dat ze zichzelf helemaal was kwijtgeraakt.
Ze dwaalde langs vreugde en verdriet , pijnlijke momenten
en mooie herinneringen, langs hoop, eenzaamheid, twijfels en geluk.

De spiegels in het doolhof weerkaatste alle hoop en liefde,
na lang wandelen vond ze zichzelf terug.
Een zekere vrouw kwam uit het doolhof naar buiten
en was blij dat ze eindelijke zichzelf had gevonden.
Dankbaar omhelsde ze de wijze vrouw en liep vol vertrouwen de wereld in!

 

In 2013 kwam mijn eerste boek uit: Hoe overwin ik een scheiding?
Deze tekst uit mijn hart geschreven, blijft mooi om terug te lezen.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!
hart

 

 

Coachpraktijk Balans is aangesloten bij de beroepsvereniging het CAT en bij de Geschillencommissie het GAT.

 

cat logo GAT schild 2019