Uit de Praktijk

Informatie: Relaties en ADHD.

Een relatie waarin een van beide partners adhd heeft, wordt regelmatig gekenmerkt door veel spanningen. Deze spanningen komen voort uit het feit dat adhd-ers niet altijd makkelijke mensen zijn om mee om te gaan. Ook al is er sprake van veel genegenheid en liefde voor elkaar, de relatie vertoont regelmatig periodes of momenten waarop het stroef of explosief verloopt.
Adhd-ers hebben vaker moeite met emotionele stabiliteit en samenwerking, denk hierbij aan afspraken met vrienden en familie, verdelen van huishoudelijke taken en het combineren van werk en privé. Regelmatig leiden deze punten tot een onderlinge machtstrijd en vele conflicten. Behoud je gevoel voor humor, een karaktertrek waar adhd-ers sterk in zijn, gebruik deze kracht in lastige situaties en zie de humor in van onverwachte gebeurtenissen.

Enkele aan wijzigingen voor een gerichte communicatie: – Behoud je gevoel voor humor. – Communiceer open en eerlijk – Neem ruim de tijd om te praten – Lucht je hart – Maak afspraken en hou je hieraan – Start met een huishoudplanner – Ga niet in de slachtofferrol zitten – Adhd is geen excuus – Benader de punten eens positief – Geef elkaar complimenten – Maak tijd voor elkaar.

Neem samen de tijd om voldoende kennis op te doen over adhd en te ervaren wat adhd met je doet, maar ook met je partner en kinderen.
Bij Coachpraktijk Balans is een speciale cursus voor partners van adhd/add-ers.
Lees er meer over bij het cursusaanbod.

Gepubliceerd op: 01 okt 2011

--------------------------------------------------------------------------------