De kwetsbaarheid van hooggevoeligheid!

Hoog Sensitief Personen (HSP) vinden het lastig om in hun eigen energie te blijven, voelen zich vaak moe en zijn gevoeliger voor zintuiglijke indrukken. Hooggevoeligheid vergroot je alertheid, daardoor werkt je zenuwstelsel harder en draait je verwerkingssysteem overuren.
Als je hooggevoelig bent, sta je onbewust extra open voor indrukken en prikkels in je omgeving. Als je niet weet hoe je met deze gave om moet gaan, kan dit je veel energie kosten en heb je vaak last van lichamelijk klachten.

Enkele kenmerken zijn:
•    Het gevoel anders te zijn dan andere mensen
•    Je bent gevoelig voor negatieve sfeer en stemmingen
•    Je trekt je graag terug in stille ruimtes
•    Je werkt vanuit je hart
•    Je energie niveau is aan het einde van de dag laag
•    Je hebt veel tijd nodig om je ziel te voeden
•    Je hebt veel tijd nodig om bij te komen van gebeurtenissen
•    In contact met anderen kan je compleet leeg lopen
•    Je ervaart vaak lichamelijke klachten en voelt dit ook intenser.

Dit zijn maar enkele van de 50 kenmerken die ik heb samengesteld.
Hooggevoeligheid hoeft je niet moe te maken, je kunt ook de kwaliteiten die erbij horen ontwikkelen en het productief inzetten.

Kinderen met hooggevoeligheid verdienen ook de aandacht bij Balans. Kinderen kunnen ook veel klachten ervaren en het vele voelen kan soms overweldigend zijn. Hun talent staat als het ware altijd “aan” of ze het nu willen of niet, het is een eigenschap die alles wat je in het dagelijks leven ervaart beïnvloedt.
Hoe ga je als kind of puber om met je gave en wat kan je doen om te zorgen dat je beter in balans komt met je gave.


Trainingsaanbod Balans

Hooggevoeligheid als kracht!
Deze training is bedoelt voor volwassenen die ervaren dat hooggevoeligheid een opgave is in plaats van een gave. In de training is ruimte voor psycho-educatie, omgaan met je klachten, energie bewaking, werken aan je zelfbewust zijn, valkuilen, oefeningen om je af te schermen, in balans te komen en te accepteren dat HSP een mooie gave is.

Ik voel zoveel!
Deze training is bedoelt voor kinderen vanaf 8 jaar.
In deze training geef ik uitleg over HSP op het niveau van het kind, ze leren ervaren dat veel voelen niet altijd eng is en leren d.m.v. oefeningen er beter mee omgaan. Voor de ouders wordt er begeleiding aangeboden hoe ze het beste om kunnen gaan met hun hooggevoelig kind.

De trainingen worden individueel aangeboden. De ervaring leert dat ongeveer 6 sessies voldoende zijn om een goede Balans te vinden in het omgaan met deze bijzonder mooie Gave.