Hooggevoeligheid in je relatie!

Wat als hooggevoeligheid tussen jullie in staat?

Regelmatig komen er bij mij in de praktijk echtparen met vragen over hooggevoeligheid. Het begint altijd met het delen van kennis.

Deze kennis zorgt voor begrip, inzichten en meer compassie naar elkaar. Een goede basis in je relatie is een balans tussen zelfliefde en wederzijdse liefde. Elk persoon heeft plussen en minnen, of je nu hooggevoelig bent of niet.

Onderwerpen die ik dan bespreek kunnen zijn:

  • Durf je verbinding aan te gaan met je partner?
  • Hoe is je opvoeding geweest?
  • Welke patronen belemmeren jullie in het contact?
  • Is er begrip voor het vele voelen?
  • Wat hebben beide personen nodig om te groeien?
  • Durf je samen je relatie te verdiepen door HSP te omarmen?
  • Hoe verloopt jullie communicatie?

Omarm jij de relatie met je hooggevoelige partner?
Ik geef aparte trainingen aan echtparen om te leren hoe ze patronen die vastlopen in de communicatie kunnen openbreken en verbeteren. Door samen te kijken wat er goed, maar ook stroef verloopt leer ik anders communiceren. Ik leg uit wat bijvoorbeeld gebeurt als je een conflict hebt en hoe je kan reageren als je veel voelt en het je allemaal overspoelt.

Communicatie en begrip voor elkaar is de sleutel tot een succesvolle relatie.

Hoe zorgen we voor begrip voor beide personen en zorgen we voor verdieping en verrijking in je relatie? Dat is mijn grootste doel. Een betere communicatie en uitleg hoe het werkt in je hoofd en hart zorgt in eerste instantie voor opluchting. Dan kan ik uitleggen dat communiceren de belangrijkste kracht in je relatie is. We gaan dit ontleden. Waar komt je gedrag vandaan en hoe kunnen we dit weer ombuigen naar een positieve kracht die ervoor zorgt dat je verbinding voelt met je partner?

Jezelf kunnen omarmen met of zonder hooggevoeligheid!

Voor vragen over dit bijzondere traject kan je contact met mij opnemen en plannen we een gratis Inzichtgesprek. Hierin kunnen jullie je vragen stellen en geef ik al wat tips en tools.

Wees welkom

 

Terug naar Blog